Studenten, Uw hulp in de Circulaire Economie!

Titel vak: Minor Urban Logistics

 

Inhoud vak

 

Gedurende 5 intensieve maanden leren 3e-jaars HvA-studenten alle ins en outs van logistiek in steden kennen. Door kennis te verwerven over nieuwe logistieke concepten, nieuwe technologie├źn en de rol van de overheid, leren ze over de manier waarop logistici van de toekomst kunnen bijdragen aan een leefbare, aantrekkelijke stad. Deze kennis wordt direct in de praktijk gebracht door het oplossen van stadslogistieke vraagstukken voor bedrijven en organisaties, zoals het ontwikkelen of optimaliseren van stedelijke distributieconcepten.

 

De in deze onderzoeken en andere opdrachten verzamelde kennis draagt bovendien bij aan de doelstellingen van het HvA onderzoeksprogramma Smart Mobility & Logistics. Zo bouwen we een database op met inzichten over belangrijke stadslogistieke thema’s zoals e-mobility, bouwlogistiek, seniorenlogistiek, afvallogistiek, e-commerce, intelligente transportsystemen en vervoer over water.

 

Inhoud opdracht studenten

 

Een groep van 4 a 5 studenten richten zich op een probleemstelling of vraagstuk in een bedrijf waar onderzoek op kan worden uitgevoerd. Hier zijn de studenten 20 weken ongeveer 50% van hun tijd mee bezig.

 

Hoe lang zijn studenten er mee bezig:

 

Hier zijn 4 a 5 studenten 20 werkweken bezig.

 

Wat is de uitkomst van de opdracht

 

De uitkomst van de opdracht is een adviesrapport.

 

Wie beoordeeld de opdracht

 

De docent beoordeelt de opdracht aan de hand van het rapport.

 

Hoe zit het met vertrouwelijkheid

 

In overleg met de docent

 

Hoeveel tijd kost het een opdracht gevend bedrijf?

 

De inzet van het bedrijven beperkt zich tot het bijsturen van de inhoudelijke uitwerking door de studenten. De studenten worden wekelijks begeleid door een ervaren docent, die op proces en inhoud begeleidt.

 

 

Hoeveel geld kost het een opdracht gevend bedrijf?

 

Kostenloos.

 

Wie te contacteren?

Naam: Simon de Rijke

Organisatie: Hogeschool van Amsterdam, Lectoraat Citylogistiek

E-mail adres: s.j.de.rijke@hva.nl

Telefoonnummer: 06 2115 8276